Przejdź do treści

Tikka Masala z fasoli czerwonej

Czas przygotowania
40 minut

Składniki - Tikka Masala z fasoli czerwonej

Sposób przygotowania - Tikka Masala z fasoli czerwonej

Łyżeczkę przyprawy Garam Masala zmieszaj z połową łyżeczki kminu, cynamonu, kurkumy i papryki słodkiej. Na oleju kokosowym obsmaż posiekany czosnek i imbir. Wsyp zmieszane przyprawy i szybko podsmaż. Zalej przecierem pomidorowym i duś przez około 5 minut. Dodaj odcedzoną fasolę, podgotowanego kalafiora i duś przez kolejne 5 minut. Po tym czasie dodaj mleko kokosowe i łyżkę soku z limonki. Całość dokładnie przemieszaj. Duś przez kolejne 10 minut. Podawaj z ryżem i posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij