Przejdź do treści

Pstrąg w pomidorach po góralsku

Czas przygotowania
90 minut

Składniki - Pstrąg w pomidorach po góralsku

Sposób przygotowania - Pstrąg w pomidorach po góralsku

Na początek przygotuj sos. Na głębokiej patelni rozgrzej olej i wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę. Zeszklij ją na złocisty kolor, a następnie dodaj pomidory i przyprawy. Wszystko gotuj do momentu, kiedy pomidory się rozgotują. Gdy sos będzie gotowy, przetrzyj go przez sito i duś na małym ogniu, aż zgęstnieje. Pokrojoną w kostkę dymkę mocz przez godzinę w mleku. Następnie wyjmij ją, smaż na maśle przez kilka minut i dodaj do sosu pomidorowego. Rybę posól, popieprz, skrop sokiem z cytryny. Następnie obtocz w mące i usmaż. Gotową rybę przełóż do naczynia żaroodpornego, zalej sosem i piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 15-20 min. Danie podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij