Przejdź do treści

Przepis na Zupę nic

Czas przygotowania
60 minut

Składniki - Przepis na Zupę nic

Sposób przygotowania - Przepis na Zupę nic

Białka oddziel od żółtek. Do garnuszka wlej mleko, dodaj żółtka i dokładnie ze sobą wymieszaj za pomocą miksera. Laskę wanilii przekrój na pół, wyjmij nożem ziarenka i dorzuć do mleka wraz z pozostałą częścią. Dodaj połowę cukru i podgrzewaj mleko na wolnym ogniu. Mieszaj je cały czas rózgą do momentu, aż zupa zgęstnieje. W osobnym naczyniu ubij pianę z białek z dodatkiem cynamonu i resztą cukru. Łyżką nabieraj pianę i kładź ją na gorące mleko. Ubite białko krótko podgotuj z obu stron, a następnie układaj je na talerzach. Pianki zalej lekko przestudzoną zupą.

Posyp startą na drobnych oczkach czekoladą i podaj od razu do zjedzenia.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij