Przejdź do treści

Przepis na Zupę kminkową ze śmietaną

Czas przygotowania
75 minut

Składniki - Przepis na Zupę kminkową ze śmietaną

Sposób przygotowania - Przepis na Zupę kminkową ze śmietaną

Kminek gotuj w wodzie na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 60-70 min. W tym czasie przygotuj bulion z kostki drobiowej oraz grzanki. Kilka kromek pieczywa tostowego pokrój w kostkę, wrzuć na suchą patelnię i cały czas mieszaj, aż ładnie się zarumienią. Na koniec dodaj do grzanek sprasowany czosnek oraz łyżkę masła. Wszystko dokładnie wymieszaj i zdejmij z patelni, żeby się nie przypaliło. Gotowy wywar z kminku przecedź, dolej do bulionu i gotuj przez chwilę na wolnym ogniu. Dodaj do niego łyżkę masła oraz dopraw solą i pieprzem. Zupę nalej do miseczek, dodaj po łyżce śmietany oraz posyp grzankami.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij