Przejdź do treści

Przepis na Zrazy po warmińsku

Czas przygotowania
150 minut

Składniki - Przepis na Zrazy po warmińsku

Sposób przygotowania - Przepis na Zrazy po warmińsku

Rozbite tłuczkiem mięso oprósz solą i pieprzem. Pokrojony w drobną kostkę boczek połącz z jajkiem oraz namoczonym w mleku i odciśniętym chlebem, dopraw solą, pieprzem i papryką. Powstałą masą posmaruj mięso, uformuj z niego zrazy i owiń je nicią spożywczą. Zrazy obtocz w mące, obsmaż z każdej strony na smalcu, a następnie przełóż do brytfanny lub dużego garnka. Na powstałym tłuszczu usmaż na złoty kolor pokrojoną w piórka cebulę i również dodaj do brytfanny. Zrazy podlej wodą i duś pod przykryciem do miękkości. Podawaj z kaszą lub ziemniakami, polane powstałym podczas duszenia sosem.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij