Przejdź do treści

Przepis na Zapiekankę ziemniaczaną z tuńczykiem

Czas przygotowania
90 minut

Składniki - Przepis na Zapiekankę ziemniaczaną z tuńczykiem

Sposób przygotowania - Przepis na Zapiekankę ziemniaczaną z tuńczykiem

Naczynie żaroodporne posmaruj masłem (resztę schowaj do lodówki, żeby było twarde), ułóż w nim połowę ziemniaków pokrojonych w cienkie paski, posyp je pokrojoną drobno cebulą i dopraw solą oraz pieprzem. Następnie rozłóż na całości kawałki tuńczyka, przykryj wszystko pozostałymi ziemniakami i dopraw pieprzem. Śmietanę połącz z mlekiem, dopraw odrobiną soli oraz pieprzu i zalej nią zapiekankę. Całość posyp bułką tartą i startym na grubych oczkach schłodzonym masłem. Zapiekankę piecz w piekarniku przez 50-60 min. w temperaturze 200°C, aż się zarumieni i ziemniaki będą miękkie.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij