Przejdź do treści

Przepis na Zapiekankę z kaszy

Czas przygotowania
45 minut +35-40 minut oczekiwania

Składniki - Przepis na Zapiekankę z kaszy

Sposób przygotowania - Przepis na Zapiekankę z kaszy

Kaszę ugotuj z łyżką masła i odrobiną soli według instrukcji podanej na opakowaniu. Na klarowanym maśle zeszklij pokrojone w plasterki o podobnej grubości cebule oraz białą część pora. Gotową cebulę z porem podziel na dwie części. Do jednej z nich dodaj rozdrobniony widelcem ser oraz odrobinę pieprzu i dokładnie wymieszaj. Do drugiej części dodaj ugotowaną wcześniej kaszę oraz przyprawę uniwersalną i wszystkie składniki dokładnie połącz ze sobą. Tak przygotowane masy ułóż warstwami w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika nagrzanego do 210°C. Piecz przez około 25 min. Po tym czasie wyjmij zapiekankę, zalej ją śmietaną połączoną z przecierem pomidorowym i ponownie wstaw do piekarnika na 10-15 min. Na koniec udekoruj danie pomidorkami koktajlowymi i natką pietruszki.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij