Przepis na Wschodnią sałatkę jarzynową
Składniki - Przepis na Wschodnią sałatkę jarzynową
- 290 g buraczków wiórków Lewiatan dodaj do listy zakupów
- 1 korzeń pietruszki dodaj do listy zakupów
- 3 większe marchewki dodaj do listy zakupów
- 7 ziemniaków sałatkowych dodaj do listy zakupów
- 1 mały seler dodaj do listy zakupów
- 300 g fasoli czerwonej Bonduelle dodaj do listy zakupów
- 2 ogórki konserwowe Lewiatan dodaj do listy zakupów
- 4 jajka dodaj do listy zakupów
- 1,5 łyżki majonezu stołowego Lewiatan dodaj do listy zakupów
- 1 łyżka jogurtu naturalnego dodaj do listy zakupów
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny dodaj do listy zakupów
- pęczek natki pietruszki dodaj do listy zakupów
- pieprz czarny mielony Lewiatan dodaj do listy zakupów
- sól Lewiatan dodaj do listy zakupów
Sposób przygotowania - Przepis na Wschodnią sałatkę jarzynową
Do miski wrzuć pokrojone w drobną kostkę, ugotowane wcześniej świeże warzywa, ogórki odsączone z nadmiaru wody oraz ugotowane na twardo jajka. Wszystkie pokrojone składniki (około 0,5-1 cm) wymieszaj ze sobą. Dorzuć odsączoną fasolę i posiekaną natkę pietruszki. Majonez wymieszaj z jogurtem oraz sokiem z cytryny, dopraw solą, pieprzem i dodaj do pozostałych składników. Wszystko dokładnie wymieszaj. Na koniec dołóż odsączone buraczki i jeszcze raz wszystko wymieszaj ze sobą. Sałatkę wstaw do lodówki, żeby składniki się ze sobą przegryzły.
Smacznego!