Przepis na Wrapy z wereszczaką
Składniki - Przepis na Wrapy z wereszczaką
- 1,5 kg białej kiełbasy dodaj do listy zakupów
- 300 ml piwa jasnego dodaj do listy zakupów
- 300 ml wody dodaj do listy zakupów
- 3 cebule dodaj do listy zakupów
- 1,5 łyżki masła dodaj do listy zakupów
- 1,5 łyżki smalcu wyborowego Lewiatan dodaj do listy zakupów
- 1,5 łyżki mąki wrocławskiej Lewiatan dodaj do listy zakupów
- 2,5 łyżki octu spirytusowego Lewiatan dodaj do listy zakupów
- sól Lewiatan dodaj do listy zakupów
- pieprz czarny mielony Lewiatan dodaj do listy zakupów
- cukier dodaj do listy zakupów
- papryka słodka Lewiatan dodaj do listy zakupów
- 8 sztuk Tortilli Wraps Lewiatan dodaj do listy zakupów
- 200 g sera żółtego salami dodaj do listy zakupów
Sposób przygotowania - Przepis na Wrapy z wereszczaką
Kiełbasę zalej wodą oraz piwem i gotuj na wolnym ogniu do momentu wrzenia. Posiekaną drobno cebulę podsmaż w głębokim rondlu na smalcu, następnie dodaj do niej wywar, w którym gotowała się kiełbasa, i gotuj na małym ogniu przez 20 min. Po tym czasie wszystko dokładnie zmiksuj na gładką masę. Z mąki i masła przygotuj zasmażkę, dodaj do niej pół szklanki zmiksowanego wywaru, całość wymieszaj ze sobą i dodaj ponownie do zmiksowanej cebuli. Dopraw octem, cukrem, pieprzem, solą oraz papryką. Wszystko podgrzej i dodaj pokrojoną w plastry kiełbasę. Gotową kiełbasę wyłóż na tortillę, zawiń ją, posyp startym serem, wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 170°C przez około 10 min, aż ser się rozpuści.
Smacznego!