Przejdź do treści

Przepis na Tradycyjny rosół drobiowo-wołowy

Czas przygotowania
3-6 godzin

Składniki - Przepis na Tradycyjny rosół drobiowo-wołowy

Sposób przygotowania - Przepis na Tradycyjny rosół drobiowo-wołowy

Połówkę cebuli piecz na patelni (bez tłuszczu) lub opal nad gazem. Mięso włóż do garnka i zalej zimną wodą tak, aby w całości zostało przykryte. Dodaj cebulę, obrane warzywa i kilka ziaren pieprzu, liść laurowy i ziele angielskie. Dodaj 2 łyżki przyprawy Vegeta. Powoli podgrzewaj tak, aby przez dłuższy czas nie dopuścić do zagotowania. Kilkakrotnie zdejmij łyżką powstającą na powierzchni pianę. Rosół gotuj na maleńkim ogniu 3-6 godzin, co jakiś czas dolewając odrobinę zimnej wody. Zupę podawaj z makaronem niteczki.
Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij