Przepis na Tikka Masala z fasoli czerwonej
Czas przygotowania
40 minut
Składniki - Przepis na Tikka Masala z fasoli czerwonej
- 500 g przecieru pomidorowego Lewiatan dodaj do listy zakupów
- 150 ml mleka kokosowego dodaj do listy zakupów
- puszka fasoli czerwonej Lewiatan dodaj do listy zakupów
- 1 kalafior dodaj do listy zakupów
- 3 ząbki czosnku dodaj do listy zakupów
- przyprawa Garam Masala Knorr dodaj do listy zakupów
- pół łyżeczki kminu rzymskiego dodaj do listy zakupów
- pół łyżeczki cynamonu dodaj do listy zakupów
- pół łyżeczki kurkumy dodaj do listy zakupów
- pół łyżeczki papryki słodkiej Lewiatan dodaj do listy zakupów
- imbir dodaj do listy zakupów
- limonka dodaj do listy zakupów
- natka pietruszki dodaj do listy zakupów
- olej kokosowy dodaj do listy zakupów
Sposób przygotowania - Przepis na Tikka Masala z fasoli czerwonej
Łyżeczkę przyprawy Garam Masala zmieszaj z połową łyżeczki kminu, cynamonu, kurkumy i papryki słodkiej. Na oleju kokosowym obsmaż posiekany czosnek i imbir. Wsyp zmieszane przyprawy i szybko podsmaż. Zalej przecierem pomidorowym i duś przez około 5 minut. Dodaj odcedzoną fasolę, podgotowanego kalafiora i duś przez kolejne 5 minut. Po tym czasie dodaj mleko kokosowe i łyżkę soku z limonki. Całość dokładnie przemieszaj. Duś przez kolejne 10 minut. Podawaj z ryżem i posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!