Przepis na Szałot rybny
Czas przygotowania
30 minut + 180 min oczekiwania
Składniki - Przepis na Szałot rybny
- 10 ziemniaków dodaj do listy zakupów
- 5 płatów śledzi dodaj do listy zakupów
- 5 ogórków konserwowych Lewiatan dodaj do listy zakupów
- 250 g boczku wędzony dodaj do listy zakupów
- 2 małe cebule dodaj do listy zakupów
- pieprz czarny ziarnisty Lewiatan dodaj do listy zakupów
Sposób przygotowania - Przepis na Szałot rybny
Śledzie zalej zimną wodą i mocz przez 2 godz. (po upływie połowy czasu wymień wodę na świeżą). Pokrojone w wąskie paski śledzie wrzuć do miski, dodaj pokrojone w kostkę ogórki i cebulę oraz pokrojone w większą kostkę ugotowane ziemniaki. Na suchej patelni usmaż pokrojony w kostkę boczek i wraz z wytopionym tłuszczem dodaj do pozostałych składników szałotu. Całość dopraw rozgniecionym w moździerzu pieprzem, dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na godz.
Smacznego!