Przejdź do treści

Przepis na Suszone grzyby w panierce

Czas przygotowania
90 minut

Składniki - Przepis na Suszone grzyby w panierce

Sposób przygotowania - Przepis na Suszone grzyby w panierce

Majonez wymieszaj z jogurtem, dodaj sprasowany czosnek, posiekany drobno koperek oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dopraw szczyptą soli oraz pieprzu. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj i wstaw do lodówki na czas przygotowania reszty potrawy. Grzyby mocz przez godzinę w gorącym bulionie. Następnie odsącz je, przypraw odrobiną soli oraz pieprzu i obtocz w mące. W rondelku rozgrzej olej i wrzuć do niego kapelusze. Smaż je na wolnym ogniu przez około 20 min. Po wyjęciu odsącz je na papierowym ręczniku. Podawaj z przygotowanym wcześniej sosem czosnkowo- koperkowym.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij