Przepis na Suszone grzyby w panierce
Składniki - Przepis na Suszone grzyby w panierce
- 20 kapeluszy suszonych podgrzybków dodaj do listy zakupów
- 300 ml wywaru warzywnego z kostki warzywnej dodaj do listy zakupów
- sól Lewiatan dodaj do listy zakupów
- pieprz czarny mielony Lewiatan dodaj do listy zakupów
- 100 g mąki wrocławskiej Lewiatan dodaj do listy zakupów
- olej rzepakowy Lewiatan dodaj do listy zakupów
- SOS - SKŁADNIKI: dodaj do listy zakupów
- 4 czubate łyżki majonezu stołowego Lewiatan dodaj do listy zakupów
- 2 łyżki jogurtu naturalnego dodaj do listy zakupów
- 1 ząbek czosnku dodaj do listy zakupów
- garść koperku dodaj do listy zakupów
- ½ cebuli szalotki dodaj do listy zakupów
- sól Lewiatan dodaj do listy zakupów
- pieprz czarny mielony dodaj do listy zakupów
Sposób przygotowania - Przepis na Suszone grzyby w panierce
Majonez wymieszaj z jogurtem, dodaj sprasowany czosnek, posiekany drobno koperek oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dopraw szczyptą soli oraz pieprzu. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj i wstaw do lodówki na czas przygotowania reszty potrawy. Grzyby mocz przez godzinę w gorącym bulionie. Następnie odsącz je, przypraw odrobiną soli oraz pieprzu i obtocz w mące. W rondelku rozgrzej olej i wrzuć do niego kapelusze. Smaż je na wolnym ogniu przez około 20 min. Po wyjęciu odsącz je na papierowym ręczniku. Podawaj z przygotowanym wcześniej sosem czosnkowo- koperkowym.
Smacznego!