Przejdź do treści

Przepis na Spaghetti Bolognese

Czas przygotowania
20 minut

Składniki - Przepis na Spaghetti Bolognese

Sposób przygotowania - Przepis na Spaghetti Bolognese

Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę. Dodaj czosnek, smaż chwilę, po czym dodaj koncentrat pomidorowy. Wszystko dokładnie wymieszaj, przykryj pokrywką i duś na małym ogniu około 5 minut. Na drugiej patelni rozgrzej odrobinę oleju i przesmaż na nim mięso, aż zbrązowieje. Dodaj startą marchewkę, cebulę z czosnkiem oraz koncentratem i pomidory z puszki. Dokładnie wymieszaj i duś przez około 15 minut. Dopraw solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na talerze nałóż makaron i polej go sosem. Posyp serem i od razu podawaj.

Życzymy Smacznego!

 

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij