Przejdź do treści

Przepis na Schab z morelami

Czas przygotowania
30 minut + marynowanie i czas pieczenia - 30 minut

Składniki - Przepis na Schab z morelami

Sposób przygotowania - Przepis na Schab z morelami

Sposób przygotowania: Wszystkie składniki marynaty utrzyj w moździerzu na pastę. Umyj mięso, natrzyj je marynatą i odstaw najlepiej na całą noc w chłodne miejsce. Następnie w środku, wzdłuż całego kawałka mięsa wąskim, długim nożem zrób otwór. Powstałą kieszeń nafaszeruj morelami. Mięso włóż do brytfanny, obłóż plastrami boczku i piecz 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Schab polewaj od czasu do czasu sosem powstałym podczas pieczenia. Podawaj z ziemniakami. Smacznego!
-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij