Przejdź do treści

Przepis na Schab w sosie śmietanowo-grzybowym

Czas przygotowania
1 godzina

Składniki - Przepis na Schab w sosie śmietanowo-grzybowym

Sposób przygotowania - Przepis na Schab w sosie śmietanowo-grzybowym

Plastry schabu dopraw solą i pieprzem. Obtocz w mące i obsmaż na maśle klarowanym Mlekovita. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju z suszonych pomidorów. Pokrojone pieczarki i namoczone grzyby podsmaż z cebulą i suszonymi pomidorami. Podlej odrobiną wody. Dodaj łyżkę sosu sojowego Tao Tao, pieprz i liść laurowy.
Do grzybów dodaj mięso. Duś pod przykryciem przez około 30-40 minut. Na koniec dodaj 2 łyżki śmietany. Podawaj z kaszą gryczaną i czerwoną kapustą.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij