Przejdź do treści

Przepis na Schab pod pierzynką z warzywami

Czas przygotowania
20 minut + 30 minut pieczenia

Składniki - Przepis na Schab pod pierzynką z warzywami

Sposób przygotowania - Przepis na Schab pod pierzynką z warzywami

Schab pokrój w plastry, następnie rozbij je na cieńsze kawałki. Przygotowane mięso przypraw solą i pieprzem. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Posiekaj czosnek. Ser zetrzyj na tarce. W miseczce wymieszaj cebulę z majonezem. Wyłóż schab na blaszkę, dodaj posiekany czosnek. Wierzch mięsa posmaruj majonezem z cebulą i posyp serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30minut. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj warzywa, dopraw solą i pieprzem. Duś przez około 15minut. Mięso wyjmij z piekarnika i przełóż na talerz. Obok ułóż gotowe warzywa. Smacznego!
-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij