Przejdź do treści

Przepis na Schab po kujawsku

Czas przygotowania
45 minut + 3 h oczekiwania

Składniki - Przepis na Schab po kujawsku

Sposób przygotowania - Przepis na Schab po kujawsku

Pokrojony w plastry schab lekko rozbij i natrzyj pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem, majerankiem, papryką oraz miodem rozpuszczonym w wódce. Następnie obłóż schab plasterkami cytryny oraz startą na tarce o grubych oczkach pietruszką. Tak przygotowane mięso wstaw do lodówki na 2-3 godz. Z zamarynowanego schabu zgarnij marynatę i smaż go na gorącym oleju, aż się zarumieni (możesz podlać go odrobiną wody, żeby się nie przypalił). Kiedy mięso będzie zarumienione, dodaj do niego masło, marynatę, podlej je wodą oraz dopraw solą. Duś wszystko pod przykryciem przez około 20 min do momentu, kiedy schab i pietruszka zmiękną. Danie podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij