Przejdź do treści

Przepis na Sałatkę galicyjską z selerem

Czas przygotowania
60 minut + 8 h oczekiwania

Składniki - Przepis na Sałatkę galicyjską z selerem

Sposób przygotowania - Przepis na Sałatkę galicyjską z selerem

Do miski wrzuć ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę jajka, starty na grubych oczkach i odciśnięty ogórek. Następnie dodaj zmiażdżony czosnek, przekrojone na pół pomidorki, odcedzony seler, majonez oraz śmietanę. Wszystko dopraw pieprzem oraz solą i dokładnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 3 godz. aby składniki się przegryzły. Na niewielkiej patelni rozgrzej szklankę oleju i smaż na nim białą część pora pokrojonego w 4-centymetrowe paski do momentu, kiedy uzyska złoty kolor. Następnie wyjmij go i odsącz na ręczniku papierowym. Kiedy przestygnie, posyp nim z wierzchu gotową sałatkę.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij