Przejdź do treści

Przepis na Sakiewki ze schabu

Czas przygotowania
70 minut

Składniki - Przepis na Sakiewki ze schabu

Sposób przygotowania - Przepis na Sakiewki ze schabu

Drobno pokrojone warzywa obsmaż na oleju. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj 1 łyżkę koncentratu i zamieszaj. Pokrojony na plastry schab rozbij tłuczkiem. Natrzyj przyprawą Vegeta i pieprzem. Na środek mięsa wyłóż farsz. Zawiń w sakiewkę i obwiąż nicią. Sakiewki przełóż do naczynia żaroodpornego. Podlej odrobiną wody i pomidorami bez skórki. Posyp oregano. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez około 45 minut. Podawaj z ryżem i sałatką.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij