Przejdź do treści

Przepis na Przekładaniec z łososia

Czas przygotowania
30 minut

Składniki - Przepis na Przekładaniec z łososia

Sposób przygotowania - Przepis na Przekładaniec z łososia

Składniki sosu umieść w blenderze i zmiksuj na gładki, gęsty sos. Kalarepki pokrój w grubsze plasterki. Bazylię oraz koperek drobno posiekaj i dokładnie wymieszaj z serkiem, majonezem, chrzanem, odrobiną soli oraz pieprzu. Plastry łososia pokrój w drobną kostkę. Z tortilli wytnij krążki o średnicy odrobinę większej niż średnica kalarepy. Wycięte placuszki podgrzej na suchej patelni, tak aby ładnie się zarumieniły. Ułóż je na półmisku i na każdym z nich połóż plasterek kalarepki oraz krem z serka. Posyp je łososiem i umieść na nich kolejne plasterki kalarepy. Jeszcze raz powtórz wszystkie warstwy. Na koniec całość polej sosem z bazylii.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij