Przepis na Przekładaniec z łososia
Składniki - Przepis na Przekładaniec z łososia
- 2 kalarepki dodaj do listy zakupów
 - 350 g serka śmietankowego Almette dodaj do listy zakupów
 - 3 łyżki majonezu stołowego Lewiatan dodaj do listy zakupów
 - 1 łyżeczka chrzanu Krakus dodaj do listy zakupów
 - 2 Tortille Wraps Lewiatan dodaj do listy zakupów
 - garść świeżych liści bazylii dodaj do listy zakupów
 - mała garść posiekanego koperku dodaj do listy zakupów
 - 1 łyżka soku z cytryny dodaj do listy zakupów
 - 200 g łososia atlantyckiego w plastrach Lewiatan dodaj do listy zakupów
 - sól, pieprz Lewiatan dodaj do listy zakupów
 - SOS - SKŁADNIKI: dodaj do listy zakupów
 - pęczek bazylii dodaj do listy zakupów
 - 3 ząbki czosnku dodaj do listy zakupów
 - 90 ml oliwy dodaj do listy zakupów
 - skórka z połowy cytryny dodaj do listy zakupów
 - sól Lewiatan dodaj do listy zakupów
 - pieprz czarny mielony Lewiatan dodaj do listy zakupów
 
Sposób przygotowania - Przepis na Przekładaniec z łososia
Składniki sosu umieść w blenderze i zmiksuj na gładki, gęsty sos. Kalarepki pokrój w grubsze plasterki. Bazylię oraz koperek drobno posiekaj i dokładnie wymieszaj z serkiem, majonezem, chrzanem, odrobiną soli oraz pieprzu. Plastry łososia pokrój w drobną kostkę. Z tortilli wytnij krążki o średnicy odrobinę większej niż średnica kalarepy. Wycięte placuszki podgrzej na suchej patelni, tak aby ładnie się zarumieniły. Ułóż je na półmisku i na każdym z nich połóż plasterek kalarepki oraz krem z serka. Posyp je łososiem i umieść na nich kolejne plasterki kalarepy. Jeszcze raz powtórz wszystkie warstwy. Na koniec całość polej sosem z bazylii.
Smacznego!
 

 www.lewiatan.pl/gotuje-z-lewiatanem
 Kanał YouTube - Gotuję z LEWIATANEM