Przejdź do treści

Przepis na Polędwiczki słodko-pikantne

Czas przygotowania
20 minut + 30 minut pieczenia

Składniki - Przepis na Polędwiczki słodko-pikantne

Sposób przygotowania - Przepis na Polędwiczki słodko-pikantne

Polędwiczki umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój je na około centymetrowe paski. Wymieszaj ze sobą miód, musztardę francuską, musztardę sarepską i olej. Dodaj paprykę słodką, papryką ostrą, tymianek, oregano, majeranek i sól. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Dodaj polędwiczki i przemieszaj je z marynatą, tak aby składniki dokładnie pokryły mięso. Polędwiczki wstaw do lodówki. W tym czasie pokrój ziemniaki na plasterki. Posyp je tymiankiem i polej odrobiną oleju. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około pół godziny. Rozgrzej olej na patelni i układaj zamarynowane mięso. Smaż z każdej strony do uzyskania lekko chrupiącej skórki. Polędwiczki podawaj z pieczonymi ziemniakami z tymiankiem. Smacznego!
-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij