Przejdź do treści

Przepis na Placki z kaszy gryczanej

Czas przygotowania
30 minut

Składniki - Przepis na Placki z kaszy gryczanej

Sposób przygotowania - Przepis na Placki z kaszy gryczanej

Kaszę ugotuj według instrukcji podanej na opakowaniu. Po ugotowaniu przelej ją zimną wodą, odcedź i przełóż do miski. Dodaj jajko oraz mąkę, dopraw pieprzem oraz solą i dokładnie wymieszaj. Z gotowej masy uformuj placuszki i smaż na rozgrzanym oleju przez około 3 min z każdej strony. Gotowe placki przełóż na ręcznik papierowy i odsącz z nich nadmiar oleju. Kiedy przestygną, połóż na nich porcję jogurtu, plasterki łososia i pokrojony w paseczki ogórek. Na koniec całość posyp gałązkami koperku i świeżo zmielonym pieprzem.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij