Przejdź do treści

Przepis na Pierś z kaczki w sosie czekoladowym

Czas przygotowania
1 godzina

Składniki - Przepis na Pierś z kaczki w sosie czekoladowym

Sposób przygotowania - Przepis na Pierś z kaczki w sosie czekoladowym

Natnij w kratkę skórę na kaczych piersiach, natrzyj mięso mieszanką soli, pieprzu i tymianku. Włóż je na patelnię i smaż na maśle z obu stron, aż przyrumienią się z każdej strony. Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 20 minut. Owiń w folię aluminiową, aby nie wystygły. Do tłuszczu na patelni dodaj bulion, pokrojoną na małe kawałki czekoladę Qulinaria Wawel, wino. Zagotuj sos, zmniejsz ogień, mieszaj, aż czekolada się rozpuści. Sos podaj do piersi. Serwuj z ulubioną sałatą lub ziemniakami.
Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij