Przejdź do treści

Przepis na Pierogi z kapustą

Czas przygotowania
40 minut

Składniki - Przepis na Pierogi z kapustą

Sposób przygotowania - Przepis na Pierogi z kapustą

Sposób przygotowania: Kapustę odciśnij, posiekaj drobno i duś na oleju ok. 15 minut. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na odrobinie oleju. Połącz kapustę z cebulą, podduś, dopraw pieprzem. Z mąki i jaja, dodając trochę ciepłej wody, zagnieć ciasto. Po wyrobieniu cienko je rozwałkuj i wytnij szklanką krążki. Na każdy nałóż ostudzone nadzienie i mocno zlep brzegi. Pierogi gotuj w osolonej wodzie do 3-4 minut po ich wypłynięciu. Możesz podawać je polane stopionym masłem. Smacznego!
-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij