Przejdź do treści

Przepis na Pierniczki

Czas przygotowania
100 minut + 25 minut oczekiwania

Składniki - Przepis na Pierniczki

Sposób przygotowania - Przepis na Pierniczki

Miękkie masło utrzyj z brązowym cukrem, następnie dodaj mąkę, miód, sodę oraz przyprawy. Połącz wszystkie składniki i zagnieć ręcznie. Gotowe ciasto owiń szczelnie folią spożywczą i włóż do lodówki na 25 min. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkuj placek o grubości około 3 mm i wytnij ciasteczka. Piecz je przez 6-8 min. na rumiany kolor w piekarniku rozgrzanym do 190°C. Schłodzone pierniczki ozdabiaj cytrynowym lukrem. Aby uzyskać polewę do dekoracji, cukier puder utrzyj z sokiem z cytryny oraz kilkoma łyżkami ciepłej wody.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij