Przejdź do treści

Przepis na Pieczony kark wołowy z kaszą gryczaną

Czas przygotowania
40 minut + 2 godziny pieczenia

Składniki - Przepis na Pieczony kark wołowy z kaszą gryczaną

Sposób przygotowania - Przepis na Pieczony kark wołowy z kaszą gryczaną

Kark wołowy starannie oprósz solą i pieprzem. Czosnek i tymianek posiekaj drobno i natrzyj nimi mięso. Marchew, por, cebulę pokrój w grube plastry. Zamarynowane mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym i poukładaj na nim pokrojone warzywa. Całość podlej wywarem. Na wierzchu połóż masło. Szczelnie przykryj pokrywką i piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 2 godziny, aż mięso będzie miękkie. Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Gotowe mięso pokrój na grube plastry. Ugotowaną kaszę polej sosem, który pozostał z pieczenia. Podawaj z ogórkami konserwowymi. Smacznego!
-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij