Przejdź do treści

Przepis na Pieczoną karkówkę z salsą pomidorową

Czas przygotowania
25 minut

Składniki - Przepis na Pieczoną karkówkę z salsą pomidorową

Sposób przygotowania - Przepis na Pieczoną karkówkę z salsą pomidorową

Karczek umyj i pokrój w plastry. Każdy plaster posyp solą, pieprzem i papryką oraz oprósz mąką. Na patelni rozgrzej masło klarowane i podsmaż mięso z obu stron na złocisty kolor, po czym ułóż je w naczyniu do zapiekania. W miseczce wymieszaj wodę, oliwę, miód, sól i pieprz. Tak powstałą zaprawą polej mięso i wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz pod przykryciemokoło 1 godziny. Przygotuj salsę: do garnka wlej pomidory wraz z całą zalewą, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę i wyciśnięty czosnek. Gotuj na małym ogniu. Na koniec przypraw solą, pieprzem, papryką w proszku i cukrem. Smacznego!
-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij