Przejdź do treści

Przepis na Pieczeń wołową z żurawiną

Czas przygotowania
30 minut + 1,5 godziny pieczenia

Składniki - Przepis na Pieczeń wołową z żurawiną

Sposób przygotowania - Przepis na Pieczeń wołową z żurawiną

Mięso natrzyj posiekanym czosnkiem. Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż mięso z każdej strony. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Dodaj przyprawy: pokruszone liście laurowe, pieprz, ziele angielskie, kminek, 2 gałązki rozmarynu, goździki. Na koniec podlej czerwonym winem. Piecz około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotową pieczeń dopraw solą. Podawaj z żurawiną i zapieczonymi ziemniakami. Ziemniaki posyp tymiankiem. Smacznego!
-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij