Przejdź do treści

Przepis na Omlet biszkoptowy z kiełbasą krakowską

Czas przygotowania
60 minut

Składniki - Przepis na Omlet biszkoptowy z kiełbasą krakowską

Sposób przygotowania - Przepis na Omlet biszkoptowy z kiełbasą krakowską

Najpierw przygotuj farsz. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i wrzuć drobno posiekany czosnek oraz pokrojoną cebulę i kiełbasę. Delikatnie podsmaż składniki do lekkiego zarumienienia. Następnie dodaj szpinak, poczekaj, aż woda odparuje. Dołóż przyprawy, musztardę oraz pokrojony serek. Duś wszystko na lekkim ogniu do momentu rozpuszczenia serka. Przygotowany farsz zdejmij z ognia i przykryj pokrywką. Aby przygotować omlet, oddziel od siebie żółtka i białka. W mikserze utrzyj cukier z żółtkami, następnie dodaj sól, pieprz, mąkę oraz olej. Wszystkie składniki delikatnie wymieszaj ze sobą na jednolitą masę. W osobnym naczyniu ubij białka z solą, dodaj je do ciasta i ostrożnie połącz ze sobą obie masy. Przygotowane ciasto usmaż na rozgrzanej patelni z obu stron, tak aby miało złocisty kolor. Następnie umieść na nim farsz i przełóż na talerz.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij