Przepis na Omlet biszkoptowy z kiełbasą krakowską
Składniki - Przepis na Omlet biszkoptowy z kiełbasą krakowską
- 3 jajka dodaj do listy zakupów
- 3 czubate łyżki mąki tortowej Lewiatan dodaj do listy zakupów
- 3 łyżeczki oleju rzepakowego Lewiatan dodaj do listy zakupów
- szczypta soli Lewiatan dodaj do listy zakupów
- szczypta pieprzu czarnego mielonego Lewiatan dodaj do listy zakupów
- 2 łyżeczki cukru dodaj do listy zakupów
- FARSZ - SKŁADNIKI: dodaj do listy zakupów
- 300 g kiełbasy krakowskiej suchej Krakus dodaj do listy zakupów
- 2 ząbki czosnku dodaj do listy zakupów
- 1 mała cebula dodaj do listy zakupów
- 300 g szpinaku mrożonego Lewiatan dodaj do listy zakupów
- 1 łyżka musztardy sarepskiej Roleski dodaj do listy zakupów
- 1 serek typu camembert dodaj do listy zakupów
- 2 łyżeczki oleju rzepakowego Lewiatan dodaj do listy zakupów
- 1 łyżeczka papryki słodkiej Lewiatan dodaj do listy zakupów
- szczypta pieprzu mielonego Lewiatan dodaj do listy zakupów
- szczypta soli Lewiatan dodaj do listy zakupów
Sposób przygotowania - Przepis na Omlet biszkoptowy z kiełbasą krakowską
Najpierw przygotuj farsz. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i wrzuć drobno posiekany czosnek oraz pokrojoną cebulę i kiełbasę. Delikatnie podsmaż składniki do lekkiego zarumienienia. Następnie dodaj szpinak, poczekaj, aż woda odparuje. Dołóż przyprawy, musztardę oraz pokrojony serek. Duś wszystko na lekkim ogniu do momentu rozpuszczenia serka. Przygotowany farsz zdejmij z ognia i przykryj pokrywką. Aby przygotować omlet, oddziel od siebie żółtka i białka. W mikserze utrzyj cukier z żółtkami, następnie dodaj sól, pieprz, mąkę oraz olej. Wszystkie składniki delikatnie wymieszaj ze sobą na jednolitą masę. W osobnym naczyniu ubij białka z solą, dodaj je do ciasta i ostrożnie połącz ze sobą obie masy. Przygotowane ciasto usmaż na rozgrzanej patelni z obu stron, tak aby miało złocisty kolor. Następnie umieść na nim farsz i przełóż na talerz.
Smacznego!