Przejdź do treści

Przepis na Naleśniki z porem, pieczarkami i serem

Czas przygotowania
45 minut + 30 minut zapiekania

Składniki - Przepis na Naleśniki z porem, pieczarkami i serem

Sposób przygotowania - Przepis na Naleśniki z porem, pieczarkami i serem

Do miski wrzuć jajko, wlej masło i mleko, dodaj mąkę oraz odrobinę soli. Zmiksuj na gładką masę i odstaw na 30 minut. W tym czasie por i pieczarki pokrój na drobne kawałki. Pietruszkę drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło i smaż na nim por oraz pieczarki przez kilka minut. Odparuj nadmiar płynu. Dodaj mąkę i całość przesmaż na złoty kolor. Wlej mleko, dokładnie wymieszaj i gotuj na małym ogniu około 12 minut. Odstaw do przestygnięcia, po czym dodaj część startego sera, jajko, zioła, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Usmaż naleśniki na maśle. Żaroodporną formę wysmaruj masłem i nagrzej piekarnik do 220 stopni. Naleśniki posmaruj nadzieniem, zwiń jak krokiety i ułóż w naczyniu. Posyp pozostałym startym serem. Zapiekaj przez około 30 minut. Smacznego!
-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij