Przejdź do treści

Przepis na Kwaśnicę na żeberkach

Czas przygotowania
90 minut

Składniki - Przepis na Kwaśnicę na żeberkach

Sposób przygotowania - Przepis na Kwaśnicę na żeberkach

Żeberka w całości włóż do większego garnka, dodaj odciśniętą kapustę oraz pokrojone w kostkę warzywa. Dosyp ziele angielskie oraz liście laurowe. Zalej wszystko wodą i gotuj. W osobnym garnku, w lekko osolonej wodzie ugotuj ziemniaki. Kiedy żeberka oraz warzywa będą miękkie, przygotuj zasmażkę. Masło rozpuść na patelni, zasyp mąką i praż przez chwilę, a następnie dodaj 2-3 łyżki wody z gotujących się ziemniaków. Gotową zasmażkę dodaj do gotującej się zupy. Na koniec kwaśnicę posól, popieprz, dodaj do niej całe ziemniaki i posyp kminkiem.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij