Przepis na Krupniok z jajkami
Czas przygotowania
30 minut
Składniki - Przepis na Krupniok z jajkami
- 350 g kaszanki Morliny dodaj do listy zakupów
- 2 małe cebule dodaj do listy zakupów
- 2 ząbki czosnku dodaj do listy zakupów
- 2 duże jajka dodaj do listy zakupów
- ½ pęczka lubczyku dodaj do listy zakupów
- łyżka masła dodaj do listy zakupów
- olej rzepakowy Lewiatan dodaj do listy zakupów
- pieprz czarny mielony Lewiatan dodaj do listy zakupów
- sól Lewiatan dodaj do listy zakupów
Sposób przygotowania - Przepis na Krupniok z jajkami
Posiekaną w piórka cebulę oraz pokrojony w cienkie plastry czosnek zeszklij na odrobinie oleju połączonego z masłem. Wrzuć pokrojoną kaszankę, wszystko ze sobą wymieszaj i smaż około 5-7 min. Wbij jajka, dopraw pieprzem, solą oraz posiekanym drobno lubczykiem. Przykryj i smaż około 4 min. do momentu, kiedy zetną się jajka. Krupniok podawaj z chrupiącą bułką.
Smacznego!