Przepis na Kotlety ziemniaczane
Składniki - Przepis na Kotlety ziemniaczane
- 8 ugotowanych ziemniaków dodaj do listy zakupów
- 200 g twarogu półtłustego dodaj do listy zakupów
- 1 jajko dodaj do listy zakupów
- 1 cebula dodaj do listy zakupów
- mąka wrocławska Lewiatan dodaj do listy zakupów
- bułka tarta dodaj do listy zakupów
- olej rzepakowy Lewiatan dodaj do listy zakupów
- jogurt naturalny typ Grecki Bakoma dodaj do listy zakupów
- natka pietruszki dodaj do listy zakupów
- sól, pieprz mielony Lewiatan dodaj do listy zakupów
- kiełki rzodkiewki dodaj do listy zakupów
- pomidorki cherry dodaj do listy zakupów
- miód wielokwiatowy Lewiatan dodaj do listy zakupów
- musztarda sarepska Lewiatan dodaj do listy zakupów
Sposób przygotowania - Przepis na Kotlety ziemniaczane
Posiekaną cebulę podsmaż na oleju. Ziemniaki ubij tłuczkiem razem z twarogiem. Dodaj cebulę, sól oraz pieprz. Do masy dodaj jajko i 2 łyżki mąki. Dokładnie wymieszaj. Z masy uformuj kotlety, a następnie obtocz je w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony do momentu, aż będą rumiane. Przygotuj sałatkę. Kiełki zmieszaj z pokrojonymi na pół pomidorkami. Łyżeczkę miodu połącz z łyżeczką musztardy. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj 3 łyżki wody i dokładnie wymieszaj. Sałatkę polej dressingiem. Kotleciki podawaj z odrobiną jogurtu naturalnego, posiekaną natką pietruszki i sałatką.
Smacznego!