Przejdź do treści

Przepis na Kołduny

Czas przygotowania
120 minut

Składniki - Przepis na Kołduny

Sposób przygotowania - Przepis na Kołduny

Zmieloną dwukrotnie polędwicę i podgardle dopraw majerankiem, solą oraz pieprzem. W kopczyku usypanym z mąki zrób zagłębienie, wbij w nie jajko oraz wsyp płaską łyżeczkę soli. Zacznij wyrabiać ciasto, do którego stopniowo dolewaj tyle wody, aby uzyskać elastyczną masę. Uformowane w kulę ciasto przykryj folią spożywczą, żeby nie obsychało. Na rozwałkowane i wykrojone kieliszkiem kawałki ciasta układaj farsz i lep małe pierożki. Tak przygotowane kołduny możesz wrzucić do rosołu lub barszczyku i gotować przez 3 min. do wypłynięcia, ewentualnie obgotować w osolonej wodzie i podawać jako samodzielne danie.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij