Przejdź do treści

Przepis na Klopsiki z kaszy jaglanej

Czas przygotowania
30 minut

Składniki - Przepis na Klopsiki z kaszy jaglanej

Sposób przygotowania - Przepis na Klopsiki z kaszy jaglanej

Kaszę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Namocz bułkę w mleku. Do mielonego mięsa dodaj kaszę, cukinię i odsączoną bułkę oraz jedno jajko. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na jednym talerzu roztrzep jajko, a na drugi nasyp bułkę tartą. W rękach formuj kotlety, a następnie obtaczaj dokładnie w jajku i bułce. Smaż na rozgrzanym na patelni oleju. Smacznego!
-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij