Przejdź do treści

Przepis na Karpia w śmietanie czosnkowej

Czas przygotowania
30 minut

Składniki - Przepis na Karpia w śmietanie czosnkowej

Sposób przygotowania - Przepis na Karpia w śmietanie czosnkowej

Sposób przygotowania: Pokrojonego karpia oprósz przyprawą uniwersalną i pieprzem. Posiekaj cebulę i czosnek. Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż na nim karpia. Usmażonego karpia odstaw na bok. Na tej samej patelni podsmaż cebulkę i czosnek. Karpia przełóż na patelnię i zalej go śmietaną. Dodaj 2 gałązki rozmarynu. Posyp przyprawą uniwersalną i pieprzem. Gotuj na małym ogniu do momentu, aż śmietana zgęstnieje. Gotową rybę podawaj z pieczywem. Smacznego!
-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij