Przejdź do treści

Przepis na Kanapeczki z kolorowymi pastami

Czas przygotowania
20 minut

Składniki - Przepis na Kanapeczki z kolorowymi pastami

Sposób przygotowania - Przepis na Kanapeczki z kolorowymi pastami

Z chleba wykrój kwadraciki o boku 3 cm lub krążki o takiej średnicy. Przygotuj pasty. Pasta jajeczna: jajka zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach, dodaj serek topiony Hochland, posiekany szczypiorek i majonez. Wszystko dokładnie rozgnieć widelcem i wymieszaj. Pasta orzechowa: orzechy włoskie posiekaj na drobne kawałki, jeden plaster papryki pokrój w drobną kostkę, wszystko dodaj do serka i dokładnie wymieszaj. Pasta ogórkowa: ogórek przekrój wzdłuż, wykrój gniazda nasienne a pozostałą część zetrzyj na tarce warzywnej. Koperek i czosnek posiekaj, dodaj wszystkie składniki do serka i dokładnie wymieszaj. Posmaruj pieczywo pastami, by powstały trzy rodzaje kanapeczek, i udekoruj je według uznania gałązkami koperku, listkami sałaty i rukoli, plasterkami ogórka, pomidorów i rzodkiewek. Posyp solą i pieprzem.
-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij