Przepis na Jajka po wiedeńsku
Czas przygotowania
30 minut
Składniki - Przepis na Jajka po wiedeńsku
- 6 jajek dodaj do listy zakupów
- 6 tostów pełnoziarnistych Lewiatan dodaj do listy zakupów
- masło dodaj do listy zakupów
- szczypiorek dodaj do listy zakupów
- pieprz w ziarnach Lewiatan dodaj do listy zakupów
- sól Lewiatan dodaj do listy zakupów
Sposób przygotowania - Przepis na Jajka po wiedeńsku
Do trzech wysmarowanych masłem żaroodpornych szklanek wbij po dwa jajka. Uważaj, aby żółtko się nie rozlało. Jajka dopraw solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Szklanki wstaw do garnka z wodą i gotuj do momentu, kiedy białka się zetną. Następnie dodaj po pół łyżeczki masła, posyp pokrojonym drobno szczypiorkiem. Na rozgrzanej patelni rozpuść 2 łyżki masła i usmaż na nim pieczywo tostowe. Gotowe pieczywo podaj z jajkami.
Smacznego!