Przejdź do treści

Przepis na Gęstą oberibę z kaszą

Czas przygotowania
35 minut

Składniki - Przepis na Gęstą oberibę z kaszą

Sposób przygotowania - Przepis na Gęstą oberibę z kaszą

Posiekaną cebulę podsmaż na maśle do uzyskania złocistego koloru, następnie dodaj pokrojoną w cienkie słupki kalarepkę oraz młode posiekane listki z kalarepki. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą i zalej odrobiną wody. Zmniejsz ogień i duś przez około 15 min. W międzyczasie ugotuj kaszę według instrukcji podanej na opakowaniu. Uduszone kalarepki dopraw solą, pieprzem oraz odrobiną cukru. Dodaj mąkę i zagęść ją. Na koniec dorzuć pokrojony drobno koperek oraz ugotowaną kaszę. Całość podgrzewaj jeszcze przez chwilę.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij