Przejdź do treści

Przepis na Frittatę z warzywami

Czas przygotowania
30 minut

Składniki - Przepis na Frittatę z warzywami

Sposób przygotowania - Przepis na Frittatę z warzywami

Użyj patelni, którą można nagrzewać w piekarniku. Podsmaż na niej warzywa przez kilka minut, aż zmiękną. Dopraw solą i odrobiną pieprzu cayenne. Jajka roztrzep z mlekiem i serem, lekko posól. Gotową masę jajeczną wylej na warzywa i smaż wszystko 5-8 min pod przykryciem. Patelnię włóż następnie do piekarnika nagrzanego do 180°C na mniej więcej 10 min. Gdy masa się zetnie, wyłóż ją na półmisek spodem do góry. Pokrój frittatę na trójkąty, podawaj z pokrojoną cebulką dymką i pomidorkami koktajlowymi.
-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij