Przejdź do treści

Przepis na Dorsza w papilotach

Czas przygotowania
35 minut

Składniki - Przepis na Dorsza w papilotach

Sposób przygotowania - Przepis na Dorsza w papilotach

Przygotuj cztery kawałki papieru do pieczenia. Na każdym z nich rozłóż taką samą ilość warzyw oraz pokrojonych pomidorków i połóż po kawałku ryby. Całość polej oliwą, posyp startą skórką z cytryny, skrop sokiem z cytryny, dopraw pieprzem, solą i tymiankiem. Papier zwiń tak, żeby przykryć dokładnie jego zawartość, a końcówki skręć jak w cukierku. Tak przygotowane papiloty przełóż do piekarnika i piecz przez 25 min. w temperaturze 180°C. Ryż ugotuj według instrukcji podanej na opakowaniu. Dorsza podawaj w papilotach z dodatkiem ryżu.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij