Przepis na Ciasto warstwowe z krakersami
Składniki - Przepis na Ciasto warstwowe z krakersami
- 1 puszka masy kajmakowej dodaj do listy zakupów
- 2 opakowania krakersów Lajkonik dodaj do listy zakupów
- 200 g masła dodaj do listy zakupów
- 450 ml śmietanki kremówki 30% dodaj do listy zakupów
- 2 opakowania budyniu waniliowego dodaj do listy zakupów
- 2 łyżki cukru dodaj do listy zakupów
- 2 łyżki kakao dodaj do listy zakupów
- 1 opakowanie cukru wanilinowego dodaj do listy zakupów
- 2 opakowania fix do śmietany dodaj do listy zakupów
- 1/2 tabliczki czekolady deserowej Lewiatan dodaj do listy zakupów
- 60 g orzechów włoskich Lewiatan dodaj do listy zakupów
- papier do pieczenia Lewiatan dodaj do listy zakupów
Sposób przygotowania - Przepis na Ciasto warstwowe z krakersami
Przygotuj budyń zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Ubij masło na puszysty krem i dodawaj stopniowo po łyżce przestudzonego budyniu. Miksuj, aż masa będzie gładka i jednolita. Śmietanę kremówkę ubij na sztywną pianę z cukrem wanilinowym, pod koniec dodaj fix do śmietany. Dno formy 20 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na cały spód rozłóź krakersy, a następnie dodaj masę kajmakową. Przykryj krakersami i dodaj masę budyniową. Przełóż kolejną warstwą krakersów i dodaj masę śmietankową. Wierzch posyp wiórkami czekolady, pokruszonymi orzechami i kakao. Włóż ciasto do lodówki na 2-3 godziny.
Smacznego!