Przepis na Chilli con carne w tortilli
Składniki - Przepis na Chilli con carne w tortilli
- 300 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego dodaj do listy zakupów
- ser żółty dodaj do listy zakupów
- puszka kukurydzy konserwowej Lewiatan dodaj do listy zakupów
- puszka czerwonej fasoli Lewiatan dodaj do listy zakupów
- 2 ząbki czosnku dodaj do listy zakupów
- 2 łyżki oleju uniwersalnego Lewiatan dodaj do listy zakupów
- papryczka chilli dodaj do listy zakupów
- 1 łyżeczka słodkiej papryki Lewiatan dodaj do listy zakupów
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego dodaj do listy zakupów
- 1 łyżeczka oregano dodaj do listy zakupów
- 200 g przecieru pomidorowego Lewiatan dodaj do listy zakupów
- opakowanie Tortilla Wraps Lewiatan dodaj do listy zakupów
- 1 cebula dodaj do listy zakupów
- sól, pieprz dodaj do listy zakupów
- świeża kolendra dodaj do listy zakupów
Sposób przygotowania - Przepis na Chilli con carne w tortilli
Na patelni rozgrzej olej zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj mięso i przyprawy. Smaż cały czas mieszając. Dodaj odcedzoną kukurydzę i fasolę. Następnie dodaj przecier pomidorowy i duś przez ok. 5 minut, mieszając. Gotowe chilli con carne nałóż na tortille. Posyp serem. Zwiń je uważając, żeby farsz nie wypadał, znów posyp serem i papryczką chilli. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Gotowe tortille posyp świeżą kolendrą.
Smacznego