Przejdź do treści

Pasztet z soczewicy

Czas przygotowania
1,5 godziny

Składniki - Pasztet z soczewicy

Sposób przygotowania - Pasztet z soczewicy

Posiekaną cebulę, czosnek, startą na małych oczkach marchewkę i pietruszkę obsmaż na maśle klarowanym. W garnku zagotuj wodę, dopraw solą, dodaj soczewicę i ryż. Gotuj do momentu, aż soczewica wciągnie większość wody z gotowania. U gotowaną soczewicę z ryżem wymieszaj z warzywami, dopraw papryką słodką, ostrą, curry, przyprawą uniwersalną oraz pieprzem. Do masy dodaj mąkę ziemniaczaną i ponownie zamieszaj. Jeśli masa wyjdzie zbyt gęsta, dolej odrobinę wody. Blaszkę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Rozłóż masę. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez godzinę. Pasztet pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij