Przejdź do treści

Łosoś w cieście francuskim

Czas przygotowania
40 minut

Składniki - Łosoś w cieście francuskim

Sposób przygotowania - Łosoś w cieście francuskim

Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż posiekany czosnek. Dodaj szpinak i smaż około 10 minut. Dodaj pokrojone suszone pomidory, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. Łososia i ciasto francuskie podziel na 4 części. Ciasto francuskie posmaruj szpinakiem z pomidorami. Na połowie ciasta ułóż łososia, skrop go cytryną i sosem sojowym Tao Tao. Zawiń ciasto, brzegi dociśnij widelcem. Ciasto posmaruj rozbitym jajkiem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut. Podawaj ze świeżymi warzywami.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij