Przejdź do treści

Krem z zielonego groszku z chrupiącą ciecierzycą

Czas przygotowania
40 minut

Składniki - Krem z zielonego groszku z chrupiącą ciecierzycą

Sposób przygotowania - Krem z zielonego groszku z chrupiącą ciecierzycą

Cebulę opal na suchej patelni. Groszek przełóż do garnka. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, cebulę, zalej bulionem drobiowym. Gotuj do miękkości warzyw. Miękkie warzywa zblenduj na krem. Na koniec dodaj pieprz i łyżkę śmietany. Dokładnie wymieszaj. Odcedzoną ciecierzycę polej łyżką oleju. Dodaj paprykę wędzoną, sól, czosnek granulowany i pieprz, dokładnie wymieszaj. Przyprawioną ciecierzycę przełóż na papier do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20-25 minut do momentu, aż się przyrumieni. Zupę podawaj z odrobiną śmietany i z chrupiącą ciecierzycą.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij