Przejdź do treści

Ciasto czekoladowe z polewą

Czas przygotowania
1 h 20 min

Składniki - Ciasto czekoladowe z polewą

Sposób przygotowania - Ciasto czekoladowe z polewą

Mleko, margarynę, kakao i cukier puder zagotuj w rondelku. Pozostaw do ostygnięcia. Oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do masy kakaowej i dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywno. 3/4 masy kakaowej przelej do miski. Dosyp mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i zmiksuj. Na koniec dodaj ubite białka, płatki migdałów i delikatnie zamieszaj. Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 45-50 minut. Gotowe ciasto polej polewą, która pozostała z wcześniej przygotowanej masy kakaowej. Ciasto udekoruj orzeszkami arachidowymi w czekoladzie.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij