Przejdź do treści

Chłodnik i gazpacho

Czas przygotowania
25 minut

Składniki - Chłodnik i gazpacho

Sposób przygotowania - Chłodnik i gazpacho

Chłodnik:
Sok przelej do garnka i podgrzej. Zdejmij z ognia. Dopraw cukrem, sokiem z cytryny, solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem. Dodaj startego na grubych oczkach ogórka i rzodkiewkę, posiekany koperek oraz szczypiorek. Dodaj kefir i dokładnie wymieszaj. Podawaj z ugotowanym jajkiem i świeżym koperkiem.

Gazpacho:
Obrane ze skórki i pokrojone pomidory zalej sokiem pomidorowym. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i ogórka. Następnie dodaj drobno posiekaną szalotkę, czosnek, chilli, przemieszaj. Dodaj oliwę, miąższ z chleba i zblenduj. Włóż do lodówki na około godzinę. Podawaj z grzankami i chilli.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij