Przejdź do treści

Biszkoptowiec z galaretką

Czas przygotowania
2 godziny

Składniki - Biszkoptowiec z galaretką

Sposób przygotowania - Biszkoptowiec z galaretką

3 galaretki Gellwe rozpuść w 800 ml gorącej wody. Dokładnie wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Do szklanki z mlekiem Mlekovita dodaj 2 opakowania budyniu Gellwe i dokładnie wymieszaj. Pół szklanki mleka zagotuj. Dodaj mleko z budyniem. Mieszaj do momentu, aż budyń będzie bardzo gęsty. Odstaw do ostygnięcia. Zimny budyń zmiksuj z serkiem Mascarpone Piątnica i cukrem wanilinowym Gellwe. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż biszkopty. Wyłóż masę budyniową. Przykryj warstwą biszkoptów. Zalej galaretką. Przełóż do lodówki na około godzinę. Gdy galaretka lekko zastygnie, wyłóż na nią biszkopty z galaretką. Pozostaw w lodówce na całą noc.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij